dilluns, 23 d’abril de 2018

SORTIDA AL MUSEU AGBAR DE LES AIGÜES

El darrer divendres 14 d'abril, les classes dels i les planetes i dels egipcis i egipcies, vam fer la sortida al museu Agbar de les aigües, a Cornellà de Llobregat.

Allí hi vam vam viure experiències d'allò més científiques i molt enriquidores. Ens van dividir per classes i hi havia dues rutes: la ruta dels experiments i la ruta pel museu de les aigües.

Des del primer moment ens van deixar intrigats amb la granota Jaila, no sabíem si podria sobreviure amb tot allò que anàvem a descobrir.

L'experiment per a "escalfar" mans ens va apropar a entendre que el gel flota a l'aigua, per tant, els peixos que hi viuen a sota dels llacs congelats poden sobreviure, no es congelen!!!

També vam ser capaços de netejar aigua bruta amb uns filtres de paper!! Vam alcançar la conclusió de que devem ser més nets en general, no podem embrutar amb escombra per allà per on passem!!

El sucre es desfà dins l'aigua? I tant que si!! Vam descobrir que posant-lo a dintre d'un filtre per a té i aquest dintre de l'aigua, feia que en tornar-lo a treure ja no hi fos!! Vam quedar assombrats!!!

L'altra part del recorregut va ser per dintre del museu!! Quina xulada veure coses de fa tants anys. 
Ens van explicar com feien abans per a treure aigua i portar-la a les cases, i després hi vam veure com es fa ara, com canvien els temps!! 

Mireu, aquí hi vam experimentar com fer pujar l'aigua des d'un nivell més baix a un més alt!! No ens ho podíem creure, de debò pujava?? 

Amb aquest experiment vam veure com l'aigua s'emmagatzema a l'interior de la terra i com es pot extreure. Ara ja sabem que són els aqüifers i on es poden encontrar.

Per últim només ens queda donar les gràcies a totes les persones que van fer possible aquesta sortida, en especial als monitors i monitores que ens van acompanyar pel museu de les aigües, i que ens van fer aprendre tantes coses que abans no coneixíem.Us esperem aquí al blog amb les noves entrades!!! 4 comentaris:

 1. Em va agradar molt anar al museu de les aigues i fer els experiments i va ser xuliiisim!!!
  Marinet

  ResponElimina
 2. Em va agradar molt anar al museu de las aigues!😁

  ResponElimina
 3. em va agradar molt anar al museu del aigua
  i vaig aprendre molt.
  firmat nico

  ResponElimina